SatuTaavitsainen SDP:n kansanedustaja Mikkelistä

Kaikki blogit puheenaiheesta Elintasopakolainen

Sata ja yksi vuotta pakolaisia Suomessa

Pakolaisuus puhuttaa, mutta pakolaisia on Suomessa ollut läpi Suomen itsenäisyyden ajan ja sitä ennemminkin, sillä ihminen on aina jokin sortin pakolainen muuttaessaan uusille asuinalueille.

Venäjän eli silloisen neukkumuutoksen aikaan 1917-1920 tuli Suomeen pakolaisia Venäjältä. Vuonna 1920 arvioitiin Suomessa olevan noin 35 000 pakolaista.

Touko Aalto luomassa Shangri'Laata Suomeen-Vihreät lietsoo kapinaan.

Touko Aalto kirjoittaa halveksuen Päivi Räsäsestä blogissaan vuonna 2013, koska Päivi ei hänen mielestään kunnioita suomen lakeja.

Touko kirjoittaa lopuksi blogissaan näin "Onneksi emme elä Räsäsen Shangri'Lassa ja taivaallisten oppien sijaan meitä velvoittavat maalliset lait".

 

Voin vain kysyä, että onko vihreillä valtuudet tehdä maasta Shangri'La ja päättää mitkä rikokset voidaan hyväksyä ja mitä ei? Onko vihreillä oikeus nousta arvostelemaan enää ikinä muiden puolueiden rikoksia, koska heidän rikokset on sitä parempaa rikollistumista?

Ulkomaalaislakia ei noudateta. Päättäjät lukevat vain perustuslakia!

Usein kuulee pakolaiskeskusteluissa viittauksia lakipykäliin ja noudatetaanko niitä.

Aloin ottamaan selvää lukemalla koko ulkomaalaislain läpi. Muutamia kohtia merkityksettömänä scrollailin ohi, mutta pääpiirteittäin luin.

Mieleeni tuli useasti, että onko laissa tulkinnanvaraisuutta liikaa? Laitan jutun loppuun linkit perustus- sekä ulkomaalaislaista, niin voitte halutessaan ne vielä käydä itse läpi. Otin sieltä kuitenkin nämä pääasiat irrotettuna ja heitän ne nyt tähän. Lopuksi haluan kysyä kaikilta muutamaa asiaa blogin lopussa.

Turvapaikkaturismi – Sopimuksiin halutaan muutoksia

Oli kiva lukea, että vihdoinkin on hallituksessakin herätään ymmärtämään asioiden vakavuus turvapaikkaturismin osalta. Toisaalta ei ne suuret sanat suuta halkaise. Vaikka hallitus esittääkin ihan järkeviä linjauksia tuleviin neuvotteluihin EU:ssa, niin pelkään pahoin että Suomalaiset ministerit ovat täysiä lapamatoja ja saamattomia nyhveröitä ja nielevät sen mitä heille syötetään matoineen ja koukkuineen.

Kuka pakenee mitäkin

Tapasin tässä sattumalta ennestään tutun maahanmuuttajan, joka on pitkään asunut Suomessa ja elättänyt itsensä omalla raskaalla työllään. Nainen toimii sosiaalialalla. Hän pakeni epävakaita ja vaarallisia oloja muslimimaasta Aasiassa. Hän oli löytänyt pitkään etsimänsä miesystävän ja ollut tämän kanssa jonkin aikaa kuten nuoripari, vaikka he ovat 40-vuotiaita. Nyt hän kertoi miesystävästään, joka oli tullut Suomeen samasta muslimimaasta kuin hän itse. Nainen oli yrittänyt tavoitella omassa asunnossa asuvaa miestä onnistumatta tässä.

Lapsi ei ole peruste saada oleskelulupaa!

Lapsi ei ole peruste saada oleskelulupaa!

 

Afganistanissa asuu 31 miljoonaa ihmistä, siellä on isiä, äitejä, raskaana olevia ja lapsia, miten nämä on sen erilaisia kuin sinne palautettavat? Jos on saanut lainvoimaisen kielteisen päätöksen, niin Suomeen ei voi jää, vaan palautettava kotimaahan. Suomi velkaantuu jo nyt ja viime vuonna meni yli miljardi maahantulijoihin. Meidän on ajateltava hyvinvointivaltiotamme, se ei kestä maahantulijoita.

Tanskalaiset suojelevat hyvinvointivaltiotaan

Uutisointi kertoo Tanskan kiristävän pakolaispolitiikkaansa |1 – nyt halutaan varata mahdollisuus käännytykseen heti rajalta, eikä Tanska ota toistaiseksi edes kiintiöpakolaisia – Yle Aamu - TV 23.syyskuuta 2016.

[ … Suomessa Erkki mietiskeli miksi ruotsalaiset auliisti ohjasivat maahansa tulleita lähinnä Lähi-idän pakolaisia Haaparantaan ja sieltä rajan yli Suomen Tornioon. Erkki pohti, että ruotsalaiset tuumivat, että Suomenkin on otettava osuutensa, olihan Suomi ikään kuin Ruotsin selän takana itäisessä periferiassa

Saako mistään kieltäytyä kun kyse on laittomista maassaolijoista ?

EU-tuomioistuin antoi marraskuussa 2014 päätöksen, jonka mukaan Saksan ei tarvitse maksaa   sosiaalitukea EU:n sisältä tuleville maahanmuuttajille, jotka eivät ole taloudellisesti aktiivisia, eli eivät hae töitä. Päätös pätee laajemmin EU-kansalaisiin, jotka eivät voi tuomioistuimen päätöksen mukaan mennä toiseen maahan ”vain” saadakseen sosiaalitukia. Tapauksessa oli myös katsottu, että hakija ja hänen poikansa eivät olleet oikeutettuja oleskeluoikeuteen Saksassa, joten he eivät voi vedota asiassa syrjimättömyyslakeihin tai sosiaaliturvajärjestelmään.

Valehtelu on vakava syy evätä turvapaikka

Kuten jo aiemmin on todettu, Suomi on Satumaa jonne tullessaan saa kertoa miltei mitä satuja huvittaa. Tuorein tapaus koskee kolmeakymmentä alle 18-vuotiaaksi ilmoittautunutta turvapaikanhakijaa, jotka on havaittu täysi-ikäiseksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä